Branden i Vorbasse Rideklub.

Fredag d. 31/5-13 ved 15.15 tiden skete det er kun sker for naboen.

Klubbens halvparts ryttere var klar på en weekend i hestenes tegn, nogle fik muget ud, andre gik bare og hyggede sig, da de lige pludselig opdagede røg i stalden, tænkte de ikke nærmere over det, da gårdejers (Hans Jørgen) fyr havde slået tilbage med røg før. Inden de fik set sig om var der også ild, og de gik vel nok i chok mere eller mindre, alligevel fik de redet det meste af klubbens udstyr og noget af privat rytternes udstyr ud, i mellem tiden havde de ringet Alarm 112.

Rygtet gik meget hurtigt, da der opstod en sort røg over bygningen og veje blev spærret af. Os medlemmer der har sin daglig gang der ude blev der ringet rundt til, og vi mødte alle op til et kæmpe chok, ingen af os troede på det før vi så det med egne øjne, det er bare sådan noget der kun sker for naboen…..eller?

Gårdspladsen var fyldt med brandbiler og brandfolk, mens vi bare stod og så på det brændte. Ilden havde taget godt fat, da vi om torsdagen lige havde fyldt op med big baller halm, samt der stod foder og træ piller som hestene bruger.

Mens man lige fik samlet sig og snakkede med hinanden var klokken 21-22 tiden, og brandmændene havde været efter nye vandforsyninger var det ved at være slukket. Vi har ladet os fortælle Vorbasse vandværk arbejdede på højtryk denne dag. Bestyrelsen fik snakket sammen og indkaldt til et møde om søndagen for lige at fortælle hvordan vi greb denne situation an.

Lørdag og søndag blev der igen ringet Alarm 112, da det havde ligget og ulmet i halmen, og endelig var det slukket.

Så nu var det bare og se fremad og få samlet  rideklubben sammen igen, bestyrelsen besluttede vi forsatte med undervisning, da dette  ”bare” er et af livets små slag, tror også vores elever har været ”glade” for at se og snakke om branden.

Så for ikke det ikke skal være løgn, så havde vi haft tyveri ugen efter hvor de stjal vores udstyr som var blevet reddet ud af branden. Så der stod vi så uden udstyr og måtte aflyse undervisningen indtil vi fik fat i nogle nye sadler.

Brandårsagen blev fundet og det var en kortslutning i en fryser, gårdejer Hans Jørgen havde i et opbevaringsrum i forlængelse med stalden.

Vi er så småt ved at være klar til at bygge en stald, så vores hverdag kan komme tilbage igen. Det har været en svær periode, men heldigvis er Vorbasse rideklub en god lille klub, hvor folk har været flinke til at hjælpe hinanden.

Vi regner med vores nye stald kommer ca. uge 35, men vi har kun penge til halvdelen nu, også må vi spare op til det sidste, indtil da må vi bruge de gamle skurvogne som fungere ok.

Vi i bestyrelsen vil gerne TAKKE alle dem, der har tilbudt os opstaldnings pladser, kommet med udstyr til vores heste, og generelt den store opbakning omkring dette.

Vorbasse rideklub runder sine 35 år i år, og det bliver et år vi alle i klubben husker, og heldigvis kan tænke på at ingen mennesker eller heste kom til skade.